13 julho 2006

Coffee by Encyclopaedia Britannica

Main Entry: cof·fee
Pronunciation: 'ko-fE, 'kä-
Function: noun
Usage: often attributive
Etymology: Italian & Turkish; Italian caffè, from Turkish kahve, from Arabic qahwa
1 a: a beverage made by percolation, infusion, or decoction from the roasted and ground seeds of a coffee plant b: any of several Old World tropical plants (genus Coffea and especially C. arabica and C. canephora) of the madder family that are widely cultivated in warm regions for their seeds from which coffee is prepared c: coffee seeds especially roasted and often ground -- compare ARABICA, ROBUSTA d: a dehydrated product made from brewed coffee ; also : a beverage made from this
2 : a cup of coffee
3 : COFFEE HOUR

Acho que a definição 3: será a mais indicada pra este Blog. Entre posts e comentários, será um Blog ao jeito de uma conversa de café.
Se eu não estiver por cá fiquem à vontade, o café já está moído. Peçam um, ou dois, 'Espressos', podem também experimentar o 'Blend da Casa' - com novidades (espero!) semanais, ou para gostos diferentes, o 'Café Exquise'.

Welcome.
Enjoy!

PS1: Tal como este post, os textos podem sair em português, inglês ou noutro idioma qualquer. Para qualquer eventualidade. :)

1 comentário:

Jorge Humberto disse...

hum.... café... hum.... e então com leite condensado... ou então um cheirinho a a aguardente de medronho... :)